5 anledningar till varför du ska översätta tekniska manualer

5 anledningar till varför du ska översätta tekniska manualer

Att översätta tekniska manualer är inte en enkel uppgift, eftersom texterna ofta tenderar att innehålla svåra termer som kan bli kluriga att översätta till andra språk. Här är 5 anledningar till varför du bör översätta professionellt.

Publicerad 2017-11-07

1. Det stärker ditt företags varumärkesförtroende

Översättningsfel och otydlighet i manualer kan vara pinsamt och få kunderna att ifrågasätta produktens kvalitet, vilket i sin tur får dem att ifrågasätta företaget. Med professionellt översatta bruksanvisningar kan ditt företag njuta av fördelarna med ökat varumärkesförtroende och lojalitet. Nöjda kunder är stora märkesambassadörer som gärna delar sina erfarenheter med andra.

2. Dina kunder får ut mer av din produkt

Professionellt översatta bruksanvisningar och användarguider är nyckeln till att ge en klar förståelse för hur din produkt ska användas så att dina kunder får bästa möjliga upplevelse. Tråkigt att missa en specialfunktion i din produkt bara för att instruktionerna är otydliga.

3. Följ utländska riktlinjer och lagar på marknaden

I många länder så är det lag på att ha instruktioner översatta på det lokala språket. Annars får du inte sälja din produkt i det landet.

4. Minska ditt ansvar om produkten används felaktigt

Om olyckan är framme på grund av felöversättning i din tekniska manual, så tappas förtroendet för din produkt och du kan i värsta fall även bli stämd. Därför är det viktigt att din översättning görs av en professionell byrå, så terminologin blir korrekt från början.

5. Spara tid för dina medarbetare

Är dina manualer inte korrekt översatta eller innehåller otillräckligt med information så kommer fler vända sig till företaget för frågor. Att vara noggrann från början underlättar arbetet för dina medarbetare och sparar tid.

Se vad vår kund HIAB tycker om våra tekniska översättningar.

Klicka här för att översätta ditt tekniska material

Senaste bloggposter