Regler och villkor

4 boktips för dig som gillar språk

Nu när hösten börjar smyga sig på är det väl perfekt att krypa upp i soffan med en härlig bok. Och för dig som är språknörd – vad passar bättre än böcker om språk? Här får du några tips på både användbara och roliga böcker!

Publicerad 2016-10-27

Sara Lövestams Grejen med verb

Aldrig har grammatik varit så roligt och enkelt. På riktigt! Varför ha exempelmeningar som ”Kalle klappar katten” när man kan ha meningar som ”De ska tjonga till varandra”?

En översättares vardag

Erik Andersson fick uppdraget att översätta Lord of the Rings till svenska. Inte världens enklaste uppgift, vilket framgår i hans bok Översättarens anmärkningar. En kul inblick i en översättares vardag! Kul även för den som gillar Tolkien.

För dig som skriver

Svenska skrivregler från Språkrådet. Denna lilla juvel innehåller i princip allt du behöver veta om att skriva rätt!

Alla frågor om språk

Boken Varför heter det tonfisk? 303 frågor och svar om språk från Språktidningen och Språkrådet bjuder på språkunderhållning och fakta så det räcker och blir över.

Senaste bloggposter

Kakor, Kekse, μπισκότα, galletas, keksit, keksi, печенье, 曲奇饼, cookies

Kärt barn har många namn. Kakor är små textfiler som sparas i din dator/telefon och med hjälp av dessa kan vi göra ditt besök på vår hemsida ännu bättre. Om du fortsätter att använda sidan så tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om kakor och hur du tar bort dem