Advokaten Göran Mandorff från Fylgia har hittat lösningen på att hålla ett språk levande

Advokaten Göran Mandorff från Fylgia har hittat lösningen på att hålla ett språk levande

Semantix språkutbildningsenhet utbildar vi med många typer av arbetssätt: punktinsatser, seminarier och längre utbildningar som pågår under flera år. Jag har träffat Göran Mandorff, en av våra kunder som har valt att läsa genom oss under flera års tid. Göran arbetar som advokat på advokatfirman Fylgia och han och hans kollegor har läst engelska med vår kursledare David Ely i många år.

Publicerad 2016-05-16

Idag är de sex deltagare som träffas en och en halv timme varannan vecka. Utbildningen började 2008 med flera grupper på hela firman, och när den satsningen var klar fortsatte Göran och hans kollegor.

Det har varit svårt att hitta en gemensam tid för utbildningen i engelska. De har därför under åren varierat formatet på utbildningen. Det nya upplägget är utbildning och lunch i ett.

‒ Vi ska ju ändå äta! Lektionerna med David är otroligt nyttiga och relevanta för arbetet och mycket stärkande för självförtroendet, säger Göran.

Alla i gruppen arbetar i princip med samma rättsområden ‒ bolagsrätt, kontrakträtt och insolvensrätt ‒ vilket är en stor fördel.

‒ Lektionerna ser alla lite olika ut, men gemensamt för dem är att David har förberett några övningar som vi börjar med, och sedan tar någon upp en fråga från ett aktuellt fall och då är diskussionen igång. Ibland utgör detta hela lektionen. En annan lektion kan handla om olika brev som behöver skrivas och då har vi mer frågor om terminologi. Ibland handlar det om ren grammatik, men det är alltid kopplat till våra arbetsuppgifter och bygger hela tiden på våra behov. Vi hade läxor från början, men ingen gjorde dem så då införde vi läxförbud, säger Göran med ett leende.

Jag frågar Göran varför de väljer att fortsätta att investera i utbildningar i engelska när nivån på deras engelska redan är mycket hög.

‒ Träningen i engelska gör skillnad, eftersom det känns enklare när vi väl måste använda det i arbetet. I och med lektionerna så är engelskan alltid ”lite på gång”.

Göran avslutar vårt samtal med att tillägga att utbildningen är givande i allra högsta grad.

‒ Engelskan ska inte vara långt borta, utan vi vill att engelskan ska vara så nära som möjligt. Naturlig och enkel att plocka fram.

Senaste bloggposter