Vad är Semantix translation, add-on för Episerver? En topping eller?

Vad är Semantix translation, add-on för Episerver? En topping eller?

Hur intressant är den här rubriken? För dig som arbetar i Episerver är den högintressant. Eller borde vara. För det handlar om att spara tid och pengar. Okej, är du med nu då?

Publicerad 2016-11-07

Vem har inte sett nog av webbplatser där någon klippt och klistrat in översättningarna och inte haft tid att se till att texten är lika fint inlagd och kodad som sidan med originalspråket? Nu är det slut på det. I alla fall om du arbetar i Episerver.

Vad är Semantix translation?

Det är en add-on, man kan säga ett tilläggsprogram, till Episerver som gör att det är enkelt att översätta webbplatsens texter. Man exporterar texten för översättning med ett knapptryck och importerar den översatta texten med ett annat knapptryck.

Vad är egentligen fördelarna med Semantix translation för Episerver?

Det här låter ju superenkelt kan man tycka. Och ja, det är det. Men vilka är fördelarna?

  • Du sparar massor med tid genom att du slipper kopiera ur texten inför översättningen och att du sedan slipper kopiera in den översätta texten.
  • Den filen du får ut i exporten fungerar ihop med våra översättares verktyg och det i sin tur gör att koden i texten, alltså typsnitt, grad och länkar med mera, inte rörs under översättningen.
  • Att ha alla språken som är aktuella för din verksamhet på webbplatsen förbättrar även företagets placering i Googles rankningar.
  • Eftersom Semantix ger rabatter på översättningar som skickas via Semantix translation blir dina översättningskostnader lägre.

Hur går det till då?

Du använder Semantix Translation Export för att välja vilka sidor som ska översättas. Med ett par knapptryckningar exporterar du dem till en fil som du skickar till Semantix för översättning. När jobbet är klart hämtar du den översatta filen från Semantix kundportal och importerar den till rätt ställe på webbplatsen med Semantix Translation Import.

Hur köper jag Semantix translation för Episerver?

Kontakta oss direkt genom att mejla contact@semantix.se