Vad är Tolkomaten?

Vad är Tolkomaten?

Ibland kan det av olika anledningar vara opraktiskt, oekonomiskt eller finnas andra hinder för att en tolk ska kunna infinna sig fysiskt till ett tolkningstillfälle. I vissa fall kan vi lösa det med en telefontolk, men ibland är inte heller det riktigt vad som behövs. Traditionell videtolkning kan i vissa fall också vara svårt att få till på grund av brist på rätt utrustning. Just för dessa tillfällen har vi uppfunnit en smart och mycket enklare lösning … (trumvirvel):

Publicerad 2016-01-04

Vad är då en Tolkomat?

Tolkomaten är en helt ny typ av lösning för videotolkning och som gör livet enklare för alla involverade. Den kombinerar den kvalitet man får med en tolk på plats med alla de tillgänglighetsfördelarna som telefontolkningen ger. Tolkomaten består helt enkelt av en pekplatta samt en mikrofon och högtalare i ett – och allt ryms enkelt i en vanlig liten väska. Den är praktisk och smidig att bära med sig, du kan placera den var du vill och du flyttar helt enkelt runt den efter behov.

Lätthanterlig lösning

Med Tolkomaten kan man smidigt koppla upp sig till den tolk man bokat hos Semantix. Man anger sitt bokningsnummer och kopplar sedan upp sig direkt via menyn på skärmen. Med några få tryck med fingret får du en tillgänglig tolk med rätt kompetens på videolänk och sen är det bara att sätta igång.

Vill du se hur det fungerar i verkligheten kan du titta på vår Tolkomaten-film.

Säkerhet och sekretess

Eftersom många tolksituationer är av känslig natur är Tolkomaten självklart precis lika säker som andra typer av videotolkning – den är bara mycket lättare att ta med sig och använda. Allting som sänds fram och tillbaka är krypterat och säkert. Ingen annan kan ta del av kommunikationen.

Teknik

Tolkomaten består av en pekplatta med högtalare, mikrofon, laddare och nödvändiga kablar samt stativ och väska. Pekplattan är försedd med Tolkomat-programvaran och självklart med det internetabonnemang som krävs för att koppla upp via videolänk till tolken. Allting är färdigt att använda och skulle du känna dig osäker på någonting så finns Semantix support redo att hjälpa dig.

Fördelar

Tolkomaten är liten och behändig och den är lätt att använda. Man bokar enkelt och får tillgång till en tolk via både ljud och bild. Eftersom tolken inte behöver infinna sig på plats så får du också ett större utbud av bokningsbara tolkar med rätt kompetens – Tolkomaten är på så sätt också ett miljövänligare alternativ, eftersom tolkarna inte behöver göra lika många resor.

Synnöve MT.
Synnöve MT. F.d. Services Specialist

Med nästan ett helt yrkesliv inom språktjänstbranschen har hon hunnit vara involverad på de flesta kanter. Hon har arbetat i rollen som tjänstespecialist för översättningstjänster. 

Kategorier