Elin Ward

Elin Ward

F.d. Head of Vendor Management

Elin Ward har arbetat som ”Head of Translation Vendor Management” på Semantix och ansvarade även för de interna översättarna i Sverige. Elin har jobbat inom branschen i flera år, senast på en liknande tjänst i Schweiz för ett av världens största språkföretag. 

Inlägg av Elin Ward

En av våra absolut viktigaste tillgångar här på Semantix är förstås våra översättare. Visserligen krävs det oerhört mycket mer än kompetenta och professionella översättare för att vi ska kunna leverera rätt kvalitet till rätt kund vid rätt tillfälle, men utan våra översättare skulle vi onekligen stå oss rätt slätt. Som bekant är dock ingen kedja starkare än dess svagaste länk och en av de länkar som måste vara urstark hos oss är därför vårt leverantörsteam.

Den viktigaste arbetsuppgiften för oss som arbetar som leverantörsansvariga vid Semantix är att se till att alla våra projektledare har tillgång till översättare med rätt profil och rätt pris till aktuella projekt. Eftersom vi hanterar mer än 45 000 uppdrag per år, i nästan 700 unika språkkombinationer, är det ett stort antal översättare som vi samarbetar med.