Hanna Ekström

Hanna Ekström

F.d. Office Co-ordinator

Hanna har jobbat som receptionist på Semantix kontor i Uppsala och med sociala medier. Tidigare hittade man henne i turismbranschen, där sång och underhållning var en huvudingrediens. Hanna har arbetat mycket i andra länder och älskar språk

Inlägg av Hanna Ekström

Kaffe och te är två av de vanligaste dryckerna runt om i världen och båda två har brukats av människor i över tusen år. I denna blogg har vi rett ut lite av etymologin bakom orden ”kaffe” och ”te” och även själva plantornas ursprung. Norden ligger ofta i topp på listor över högst kaffekomsumtion i världen och med denna blogg kan du lära dig mer om vad det är du dricker och var drycken kommer ifrån.

Att jobba som tolk är både flexibelt och givande. Idag är det många i Sverige som besitter de efterfrågade språkkunskaperna, men som inte känner till möjligheten att jobba som tolk. I och med flyktingkrisen är efterfrågan dessutom mycket stor. Hur går man då tillväga för att bli tolk? Vilka krav ställs? Vilken utbildning behöver man? Här berättar vi allt du behöver veta om tolkyrket.

Polyglott. Man får inte fram mycket om ordets ursprung när man söker på internet, men så vitt jag kan se så kommer ordet från grekiskans πολύγλωσσος (poliglossos) som betyderflerspråkig. Flerspråkighet är ju själva hörnstenen som vi på Semantix bygger vår verksamhet på och det blir bara viktigare och viktigare i alla delar av världen.