Jeanette Parker

Jeanette Parker

Project Manager

Jeanette arbetar som project manager på Semantix, där hon framför allt ansvarar för att skräddarsy utbildningar i olika språk. Hennes språkintresse började tidigt i livet och hon trivs bra med att även i sin yrkesroll fortsätta fördjupa sina kunskaper i (och om) olika språk.

Inlägg av Jeanette Parker

Arbetsförmedlingen erbjuder service via telefon på flera olika språk. För att säkerställa att personalen har rätt kompetens för att ge service på ett annat språk tar de hjälp av Semantix för att göra språktester. Men varför?

Kasus? Slangord? Betoning? Ryska är ett vackert språk men också rätt klurigt. Hur lär man sig ryska snabbast och vad bör man egentligen tänka på? Det har vi frågat vår kursledare Natalie Melnikova Nilsson. Här är 7 sanningar om språket.

Att lära sig franska är inte så lätt – uttalet är svårt att få till och inte ens fransmännen känner alltid till alla undantag och regler i den franska grammatiken. Ida Sundqvist bestämde sig för att lära sig franska för sitt vins skull. Vad ska det vara bra för? Och vad ger det hennes verksamhet inom vinimport?

Känner du igen uttrycket ”det här är lika svårt som kinesiska”? Kinesiska kan låta krångligt, men det finns faktiskt många delar i det språket som är betydligt lättare än både engelska och franska. Hur snabbt kan man egentligen lära sig kinesiska? Vår kursledare i mandarin, Jocelyn Andersson, har svaren.