Integrationsdagarna

Helen Rigamonti från Semantix talar om att leda större team med utländsk bakgrund på Integrationsdagarna i Umeå, Stockholm och Malmö under maj månad.

– Efter snart två år som chef för ett större team med personer med utländsk bakgrund känner jag att jag vill dela med mig av min erfarenhet. Ämnet integration ges alldeles för lite plats i dagens diskussioner i samband med att skapa resultat och lönsamhet i verksamheter. För att nå kompetent arbetskraft behöver vi få mellancheferna att våga rekrytera utanför trygghetszonen, säger Helen Rigamonti, enhetschef för kundtjänst och interntolkning, Semantix.

I syfte att hitta förebilder i integrationsfrågor inrättas det nya priset Årets dörröppnare som korar det bästa integrationsinitiativet i Sverige på temat jobb, bostad och språk. Kampanjen pågår i Metros kanaler och genom olika eventaktiviteter i Umeå, Stockholm och Malmö under maj 2018.

– Integration är en av Metros redaktionella hjärtefrågor som kommer att lyftas ytterligare under valåret 2018 i form av reportage, krönikor och en lång rad fysiska event. Vår redaktionella linje ska vara konstruktiv och lösningsfokuserad, säger Metros publisher Thomas Eriksson.

– Vi är verkligen glada för att initiativet att lyfta mångkulturella arbetsplatser tas. På Semantix strävar vi efter att ha en arbetsplats som speglar samhället vad gäller sammansättningen av olika nationaliteter. Vi är väldigt stolta över att ha en sån bredd bland våra kollegor där olika kulturella bakgrunder är representerade som en del av vår ambition att bidra till ett mångkulturellt samhälle, säger Angelika Kjelldorff, chief HR officer på Semantix.

 

Semantix är Nordens största språkföretag och har tillhandahållit tolkning, översättning och avancerade språklösningar till den offentliga sektorn och privata företag i mer än 50 år. Semantix omsätter omkring 900 miljoner kronor och arbetar enligt ISO 9001:2015. Koncernen har kontor i Sverige, Danmark, Norge och Finland och representation i Kina, Chile och Spanien. Semantix har omkring 400 anställda och ett omfattande nätverk av tusentals språkspecialister över hela världen. Semantix är majoritetsägt av private equity-fonden Segulah V L.P. Mer information:www.semantix.se.

För mer information

Helen Rigamonti
Enhetschef för kundtjänst och interntolkning, Semantix 
helen.rigamonti@semantix.se
08-506 209 50

 Bifogade filerDela