Översätt svenska till engelska

I Sverige kan nästan alla tala engelska på i någon utsträckning. Många känner sig så säkra på språket att de skriver företagets texter på engelska. Men det är ofta här misstagen begås. Små, små nyansskillnader kan förstöra mycket. Eller ett litet ord som används fel. Visste du att förtroendet för en text minskar med 34 % om det är fel i texten? Har man råd med det på ett företag?

Semantix har över 40 års erfarenhet av översättningar och språkhantering. Vi arbetar i  ett globalt nätverk med fler än 2000 översättare som alla översätter till sitt eget modersmål.

Vilken typ av texter översätter Semantix från svenska till engelska?

Det finns inte några texter som vi inte översätter från svenska till engelska. Vi översätter allt från avtal, rättsprotokoll, juridiska texter, tekniska manualer, databaser, medicinska texter, medicinska studier, patientjournaler, betyg och intyg till marknadsföringstexter, webbtexter och liknande.

Hur jobbar Semantix med att översätta svenska till engelska?

Våra uppdragsgivare kommer från alla branscher, och finns både inom den privata och offentliga sektorn. När du anlitar oss för översättning från svenska till engelska tar vi reda på mer om den bransch och det ämnesområde som är relevant för ditt företag. Våra översättare arbetar med CAT-verktyg (Computer Assisted Translation) och översättningsminnen för att dina texter ska bli konsekventa från det ena översättningstillfället till nästa. Vi tror på ett nära samarbete med våra kunder för bästa översättningsresultat. Ju mer referensmaterial vi får från dig desto bättre matchar våra översättningar dina förväntningar.

Vilken kompetens har Semantix översättare?

Alla våra översättare är utbildade. De är inte bara experter på engelska, utan känner dessutom väl till kulturen i landet där språket talas. Våra översättare är branschspecialister och hanterar termerna inom ditt ämnesområde. Alla våra översättare översätter till sitt modersmål.

Vad vet vi om det engelska språket?

Engelska är ett västgermanskt språk som först talades i det medeltida England. Det är det officiella språket eller ett av de officiella språken i nästan 60 suveräna stater samt i FN och Europeiska unionen.

Engelska är det vanligaste språket i Storbritannien, USA, Kanada, Australien, Irland och Nya Zeeland, och det tredje vanligaste modersmålet i världen, efter mandarin och spanska.

Hur kontaktar jag Semantix om jag behöver en text översatt?

Om du redan har din text färdig för översättning kan du ladda upp den via vårt beställningsformulär. Om du vill ha en offert först så laddar du istället upp din text i vårt formulär för offertförfrågan.

Kontakta oss så berättar vi mer!  Mejla contact@semantix.se,  ring 0770-45 74 00 eller använd någon av knapparna här nedanför.

Välkommen!