Översätt svenska till norska

Trots att norskan kan verka så lik svenskan är det inte helt lätt att översätta från svenska till norska. Nyanser går lätt förlorade och om du vill undvika att texten tappar sitt budskap på vägen är det bästa att låta en professionell översättare göra jobbet.

Semantix har över 40 års erfarenhet av översättningar och språkhantering. Vi arbetar med ett globalt nätverk med fler än 2000 översättare som alla översätter till sitt eget modersmål.

Vilken typ av texter översätter Semantix från svenska till norska?

Vi levererar alla slags översättningar, t.ex. pressmeddelanden, avtal, juridiska texter, medicinska texter, tekniska manualer, medicinska studier, databaser, rättsprotokoll, patientjournaler, betyg, intyg, marknadsföringstexter, webbtexter m.m. till de flesta branscher.

Hur jobbar Semantix för att översätta svenska till norska?

Anlita oss för översättning från svenska till norska. Innan vi påbörjar uppdraget tar vi reda på inom vilken bransch och vilket ämnesområde ditt företag verkar, så att vi kan välja en översättare med rätt kompetens. Eftersom våra uppdragsgivare finns i alla slags branscher arbetar vi med branschspecialiserade översättare. Vi arbetar med CAT-verktyg (Computer Assisted Translation) och översättningsminnen för att dina översättningar ska bli konsekventa från det ena översättningstillfället till nästa. För det bästa översättningsresultatet arbetar vi efter devisen att ett nära samarbete med våra kunder är det bästa. Om du exempelvis ger oss referensmaterial kan vi på ett ännu bättre sätt matcha våra översättningar med dina förväntningar.

Vilken kompetens har Semantix översättare?

Översättarutbildning är ett måste för att få jobba för Semantix. Våra översättare är inte bara experter på norska, de är dessutom specialiserade inom sin bransch och vet vilka termer som används i det norska affärslivet. Alla våra översättare översätter självklart till sitt modersmål.

Vad vet vi om det norska språket?

Norska är ett västnordiskt språk med stora dialektvariationer, och talas av ungefär 5 miljoner människor. Språket talas främst i Norge, där det är det officiella språket (i vissa områden tillsammans med samiska). Norskan har två officiella skriftvarianter: bokmål och nynorska.

Norska talas av omkring 4,5 miljoner i Norge, och av omkring en miljon utanför landet. Av dessa har omkring 4,3 miljoner språket som förstaspråk. Totalt bor 160 000 norska medborgare i utlandet, och omkring 5 miljoner ättlingar till norska emigranter bor i USA och Kanada.

Hur kontaktar jag Semantix om jag behöver en text översatt från svenska till norska?

Om du redan nu har din text färdig för översättning från svenska till norska kan du ladda upp den i vårt beställningsformulär. Om du vill ha en offert först så laddar du istället upp din text i vårt formulär för offertförfrågan.

Kontakta oss så berättar vi mer!  Mejla contact@semantix.se,  ring 0770-45 74 00 eller använd knapparna här nedanför.

Välkommen!