En komplett molnbaserad plattform för professionella översättningar

Effektivisera din översättningsprocess med Semantix Language Hub, den kompletta översättningsplattformen för professionella översättningar. Med vår molnbaserade plattform kan du samla alla dina översättningsprojekt på ett ställe. 

Intresserad? Fyll i din kontaktinformation så återkommer vi till dig så fort vi kan. Vet du inte varför du behöver vår plattform? Fortsätt läsa om du vill veta mer om vilka möjligheter vår plattform erbjuder.


Alltid en bra överblick – oavsett enhet

Vår plattform integrerar dina översättningsprojekt sömlöst i verksamheten. Din och dina medarbetares produktivitet förbättras genom att ni kan arbeta i en molnbaserad miljö oavsett var ni befinner er och vilken enhet ni jobbar på. Ni kan alltid starta ett nytt projekt, kolla den aktuella översättningsstatusen eller slå upp en term (tilläggstjänst).

Full kontroll över översättningsprocessen

Semantix Language Hub ger en bättre överblick och kontroll över översättningsprocessen, vilket gör det lättare att hänga med i det snabba tempot på marknaden.


Vår unika översättnings- och lokaliseringskompetens har flera fördelar och ger dig en effektivare process för att hantera översättningar. Du har alltid full kontroll över översättningsflödet genom vår plattform. Det användarvänliga gränssnittet ger dig dessutom en visuell överblick över översättningsflödet. Du kan till exempel se hur många ord du har översatt hittills i år och jämföra det med resultatet från ett annat år. Du kan också se era fem vanligaste språkpar.

Minska dina översättningskostnader och spara tid

Spara både tid och pengar genom att hantera dina översättningar mer effektivt. Genom att välja en lämplig nivå för översättningen kan du minska översättningskostnaderna och dessutom förkorta leveranstiderna. Vår plattform gör det enkelt för dig att välja och anpassa kvalitetsnivån beroende på vad materialet ska användas till. Det gör att du kan spara upp till 50 % av din översättningskostnad och samtidigt få upp till 75 % kortare leveranstid. 

Vill du förändra, och förenkla, hur ditt företag hanterar översättningar?

I hubben finns många funktioner som hjälper dig att nå din målgrupp på bästa möjliga sätt. Är du nyfiken på att höra mer om tjänsten? Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi med mer information.

Enkelt att starta projekt

Vi har förenklat alla översättningsprocesser. Starta ett nytt projekt eller få en offert på nolltid! Om du beställer samma slags projekt ofta är den text och språkkombination som återkommer lätt tillgänglig som förval genom att du väljer inställningar från en tidigare beställning som förinställning. Detta kommer att spara tid eftersom denna funktion automatiskt använder inställningarna från din senaste beställning. Om du föredrar att få en offert först är det bara att kryssa i rutan för det. Alla väntande offerter kan hittas med hjälp av översiktsfliken eller genom att gå in på ”My orders”, där du enkelt kan välja projekt eller offert.

Anpassningsbar plattform

Alla företag är unika – och detsamma gäller deras översättningsbehov. Därför har vi gjort det möjligt att anpassa plattformen efter varje företags unika behov. Anpassningarna kan göras på flera nivåer, vilket gör det enkelt att konfigurera plattformen exakt så som ni vill ha den.

Anpassningsprocessen är både enkel och flexibel. Du kan börja med en grundläggande nivå och sedan lägga till just de funktioner som ni behöver. Du kan till exempel välja att få snabb tillgång till företagets terminologi. Då är svaret bara ett klick bort om du är osäker på vilken term som används på något av företagets språk. 

Tilläggstjänster i Semantix Language Hub

Secure MT

Integrationen av vårt verktyg Secure Machine Translation, som ger snabba, kostnadseffektiva och okomplicerade maskinöversättningar av både små och stora mängder text, ger dig möjlighet att snabbt översätta konfidentiell information i molnet. Du får en begriplig kvalitet samtidigt som layouten i den ursprungliga texten bibehålls.

Material som laddas upp för översättning varken lagras eller återanvänds. All hantering sker via krypterade anslutningar. Verktyget används ofta av kunder för att förhindra användning av osäkra onlineöversättningsverktyg, så att eventuella överträdelser av IT-säkerhet och sekretess undviks. Det gör det möjligt för företag att upprätthålla höga säkerhetskrav och samtidigt tillgodose de anställdas behov av snabba översättningar.

Detta tillägg är lämpligt när:

  • du snabbt behöver förstå en text – särskilt när du inte vet om texten innehåller konfidentiell eller känslig information, såsom i ett e-postmeddelande

  • du har en kort deadline och behöver producera snabba och begripliga översättningar av t.ex. presentationer, manualer och interna dokument

  • du måste återkomma med ett snabbt svar på ett språk som inte är ditt eget

1-Hour Express

Med 1-Hour Express kan du översätta upp till 50 ord inom en timme. Jobbet utförs av en professionell, mänsklig översättare. Se bara till att vi får texten så översätter vi den inom sextio minuter, under kontorstid. Denna tjänst är inriktad på de språkkombinationer som våra kunder efterfrågar mest. Du kan beställa 1-Hour Express i en valfri kombination av följande språk: engelska, norska, danska och svenska.

Så fort du lägger ordern via plattformen skickas texten direkt till en av våra översättare, utan onödiga stopp på vägen! Vi har ett team av översättare redo, så du kan räkna med snabba och professionella översättningar.

Detta tillägg är lämpligt när:

  • du behöver en snabb och 100 % korrekt översättning
  • det är avgörande att det inte finns några missförstånd i kommunikationen

Termbas

Tillägget Termbas gör att dina termer är lättillgängliga och att du enkelt kan lägga till nya termer eller skapa en ny termbas. En termbas innehåller godkänd företagsspecifik terminologi – oftast termer som är kopplade till ditt specifika verksamhetsområde. Termbasen är för det mesta tvåspråkig och ibland även mångspråkig, beroende på hur många språk ditt företag arbetar med.

Termbasintegrationen gör terminologihanteringen lätt och mer tillgänglig. Korrekt termhantering hjälper till att skapa en konsekvent terminologi i dina översättningar och kan vara användbar i interna diskussioner om vilka termer ni ska använda.

Detta tillägg är lämpligt när:

  • du vill ha full kontroll över din termhantering.
  • du behöver en molnbaserad lösning som kan nås från kontor på flera orter.

Minnessökning

Detta tillägg ger dig enkel tillgång till tidigare översättningar som ditt företag har beställt, i alla era källspråk och målspråk. Om du är osäker på vilket ord som ditt företag vanligtvis använder på ett annat språk, bara sök efter ordet i fråga så ser du alla meningar/fraser där ordet/begreppet används inom några sekunder. Det är också möjligt att söka på hela fraser. 

Företag utvecklar ofta en egen terminologi av varumärkesstrategiska skäl, men har ofta inte riktigt haft tid att skapa en termbas. Med detta tillägg blir alla dina tidigare översättningar lättillgängliga för dina anställda, så att det blir lättare att bevara konsekvensen i varumärkets terminologi oavsett språk.

Detta tillägg är lämpligt när:

  • du vill kunna hitta tidigare översättningar. Databasen uppdateras automatiskt med varje ny översättning som vi gör åt dig.

  • du vill öka kvaliteten på era interna översättningar. Dina anställda kan se hur samma fras/ordföljd har översatts tidigare.