Säker och snabb maskinöversättningstjänst

Secure MT är ett automatiserat översättningsverktyg med hög säkerhet som tryggt kan användas även för konfidentiell information av flertalet anställda på en rad olika språk. 

Intresserad? Fyll i din kontaktinformation  så återkommer vi till dig så fort vi kan.  Vill du veta mer om Secure MT först? Läs vidare så får du veta mer om fördelarna med verktyget.

Vad är maskinöversättning?

Användningen av maskinöversättning har successivt ökat genom åren i takt med att kvaliteten har förbättrats.

Maskinöversättning är automatisk översättning från ett språk till ett annat. En fördel med maskinöversättning är att stora mängder text kan översättas på mycket kort tid samtidigt som originalets layout bibehålls.

Vad är säker maskinöversättning?

Secure Machine Translation bygger på samma maskinöversättningsteknik som den som används när du beställer en maskinöversatt text från oss. När du beställer maskinöversättning från oss görs översättningen i ett slutet system via krypterad överföring. Med Secure MT har du och dina medarbetare dock alltid tillgång till ett säkert maskinöversättningsverktyg.

Om du ofta behöver översätta känslig information, t.ex. e-postmeddelanden och intern dokumentation, rekommenderar vi att du använder vårt verktyg  Secure MT så att du och dina medarbetare har ett säkert alternativ till osäkra, webbaserade gratisverktyg. Fortsätt läsa om du vill veta varför det kan vara absolut nödvändigt för ditt företag att installera ett säkert maskinöversättningsverktyg.

Varför ska jag använda säker maskinöversättning för känslig eller konfidentiell information?

Överträdelser av IT-säkerheten sker varje dag och inom alla verksamhetsområden. Varför? För företag som behöver översätta text varje dag är enkla, snabba och framförallt kostnadsfria webbaserade översättningsverktyg ett lockande alternativ. Brott mot IT-säkerhetspolicyer sker ofta omedvetet och i god tro. Om dina medarbetare har matat in konfidentiell information i ett kostnadsfritt, webbaserat maskinöversättningsverktyg har du dock ett problem. När text klistras in i ett webbaserat översättningsverktyg exponeras dina data för världen; det blir i praktiken fritt fram för vem som helst att använda dem.

Det fick det norska multinationella olje- och gasföretaget Statoil erfara när de, utan att veta om det, hade läckt konfidentiell information genom att använda kostnadsfria, webbaserade översättningsverktyg. De konfidentiella uppgifterna var bara ett sökord bort i vilken sökmotor som helst. Den situationen vill du inte hamna i, både för företagets egen skull och för era kunder. Läs mer om de potentiella riskerna med att använda osäkra webbaserade översättningsverktyg.

Se till att dina medarbetare har ett säkert översättningsalternativ

Den främsta orsaken till IT-överträdelser är att de flesta företag helt enkelt inte tillhandahåller ett bättre alternativ till sina medarbetare. Hur kan då företagen förhindra IT-relaterade säkerhetsöverträdelser? Du kan börja med att informera dina medarbetare om att de inte får använda kostnadsfria översättningstjänster för affärsrelaterade översättningar. Du kan också överväga att spärra åtkomsten till kostnadsfria webbaserade översättningsverktyg. Med tanke på hur många olika gratisverktyg det finns är det dock i princip omöjligt.

Förhindra att IT-säkerheten äventyras genom att medarbetarna använder kostnadsfria maskinöversättningsverktyg som sparar och bearbetar företagsrelaterade data. Ge dem istället tillgång till en säker översättningstjänst för professionellt bruk som garanterar att översättningen utförs i ett slutet system via krypterad överföring.

När passar det att använda Secure MT?

Secure MT är ett jättebra verktyg för stora textvolymer som behöver översättas omedelbart. Förutom att förhindra säkerhetsöverträdelser tillhandahåller Secure Machine Translation en kostnadseffektiv och tidsbesparande översättningsmetod. Verktyget passar utmärkt för snabb produktion av begripliga översättningar av bruksanvisningar, e-post, upphandlingsdokument och intern dokumentation, och tack vare den säkra anslutningen kan det även användas för konfidentiell information.

Användningen kan enkelt följas upp och statistik över bl.a. språkpar och antal översatta ord kan enkelt dras ut. Secure MT kan ”tränas” för en specifik bransch eller ett specifikt företag eller ämnesområde. På så sätt förbättras kvaliteten och de färdiga översättningarnas riktighet.

Fördelar

Flexibelt

Enkel, flexibel tjänst som lätt kan anpassas till omfattningen av ditt företags översättningsbehov.


Bibehållen layout

De översatta filerna returneras i sin ursprungliga layout via Semantix gränssnitt.


Snabba leveranstider

Korta ledtider, översättningen kan returneras nästan omedelbart.


Hög säkerhet

All textbearbetning sker via en säker HTTPS-anslutning. Krypterad dataöverföring. Inga filer eller texter sparas.