Regler och villkor

Vad innebär språkgranskning?

Språkgranskning är ett bra sätt att kolla att texten du eller någon annan på företaget har skrivit fungerar rent språkligt. Det är en billig försäkring eftersom vi vet att förtroendet för en text sjunker med 34 % om läsaren hittar fel i texten. Och då spelar det ingen roll hur bra intentionerna med texten var från början.

Hur språkgranskar man en text på Semantix?

Vi väljer en granskare som är väl insatt i ämnet texten handlar om och som förstås är expert på språket texten är skriven på. Granskaren läser igenom texten och ändrar den så att den fungerar språkligt och uppfyller sitt syfte.

Kan Semantix språkgranska utifrån mitt företags terminologi?

Om ditt företag redan har en etablerad terminologi som vi kan få tillgång till i samband med språkgranskningen, så kan granskaren till exempel kontrollera att inga oönskade termer används, eller – beroende på hur detaljerad er termlista är – att rätt termer används i rätt sammanhang.

Vad kostar en språkgranskning?

Det är svårt att svara på eftersom det beror på flera olika saker. Vi språkgranskar på olika nivåer, som inkluderar olika mycket bearbetning av texten. Sedan påverkas priset också av hur lång texten är och hur välskriven den är till att börja med. Alltså: hur lång tid granskaren behöver lägga ned för att få texten korrekt. Vi tar helt enkelt betalt för den tid det tar att språkgranska din text.

Hur får man kontakt med Semantix?

Klicka på knappen nedan och fyll i formuläret så kontaktar vi dig.  

Cookies

Vi använder cookies för att göra ditt besök på vår webbplats ännu bättre. Genom att fortsätta
använda webbplatsen så godkänner du detta.